Ο  Αγροτικός  Συνεταιρισμός Κελυφωτό Φιστίκι Μώλου-Θερμοπύλες,  έχει δημιουργηθεί εδώ και 3 χρόνια (27 Ιούλη 2011).
 
Αποτελείται από 70 παραγωγούς, τα κτήματα των οποίων βρίσκονται γύρω και μέσα στην ευρύτερη κτηματική περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Μώλου και την ιστορική περιοχή των Θερμοπυλών, σε μια έκταση περίπου 1.800 στρεμμάτων, η οποία εκτείνεται από την παραλιακή ζώνη μέχρι  τα νότια ορεινά σε υψόμετρο δηλαδή 400-500 μέτρων.
Στην έκταση αυτή βρίσκονται φυτεμένα γύρω στα 35.000 φιστικόδενδρα των μελών μας, που παράγουν περίπου 150 τόνους (μέσος όρος διετίας) κελυφωτού φιστικιού.
   
ΤΟ  ΠΡΟΪΟΝ ΜΑΣ
Το Κελυφωτό Φιστίκι Μώλου-Θερμοπύλες, διαθέτει όλα τα  απαραίτητα πιστοποιητικά ασφάλειας (Agro 2.1, 2.2, GLOBAL-GAP, ISO:22000) που το καθιστούν  προϊόν υψηλής ποιότητας. Πρόσφατα πήραμε και την πιστοποίηση του ΟΠΕΓΕΠ ως προϊόν Π.Ο.Π. (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης), ως Κελυφωτό Φιστίκι Φθιώτιδας.


Μέσα από την Ολοκληρωμένη Διαχείριση καλλιέργειας, με πλήρη ιχνηλασιμότητα του προϊόντος από την συγκομιδή μέχρι το τελικό στάδιο πώλησης στον καταναλωτή, και με αναλύσεις υπολλειμματικότητας φυτοφαρμάκων & αφλατοξινών σε όλα τα μέλη μας, εξασφαλίζουμε την κρυστάλλινη καθαρότητα του προϊόντος και την ποιότητα που επιδιώκουμε, ώστε ο καταναλωτής να είναι απόλυτα σίγουρος για το φιστίκι που απολαμβάνει ο ίδιος και οι δικοί του άνθρωποι.
Η διαθρεπτική ανάλυση του προϊόντος μας, έδειξε κάτι το πρωτοφανές στα παγκόσμια δεδομένα του φιστικιού : Τα ακόρεστα λιπαρά του βρίσκονται στο ποσοστό του 49,2%. Αυτό το πρωτοφανές δεδομένο, καθιστά το προϊόν μας
1). ασυναγώνιστο δίνοντάς του κορυφαία γλυκιά γεύση και
2).σημαντικό κομμάτι  στην υγιεινή  καθημερινή διατροφή του ανθρώπου.
Η επεξεργασία-συσκευασία γίνεται στις πιστοποιημένες και σύγχρονες εγκαταστάσεις μας:
    α). Στην λιανική πώληση σε μικροσυσκευασίες των 35, 100, 200 & 500γρ. και 1 κιλού, ανοικτό, ψημένο και αλατισμένο, καθώς και ψίχα (καθαρό ενδοκάρπιο χωρίς το σκληρό κέλυφος), στις ίδιες συσκευασίες.
    β). Στην χονδρική πώληση ωμό φιστίκι ανοικτό & κλειστό, σε πλαστικούς σάκους των 25 κιλών το οποίο διαχωρίζεται  σε 4 κατηγορίες ποιότητας:
1). Κελυφωτό φιστίκι πρώτης ποιότητας (ΑΑΑ) ανοικτό σε ποσοστό 99%, με λευκό κέλυφος φιστικιού.
2). Κελυφωτό φιστίκι πολύ καλής ποιότητας (ΑΑ), ανοικτό σε ποσοστό 99%, με διαφορά από το πρώτο μόνον  στον χρωματισμό του κελύφους  (ελαφρά πιο σκούρο).
3). Κελυφωτό φιστίκι πολύ καλής ποιότητας (ΑΑ), ανοικτό σε ποσοστό 99%, με διαφορά από το δεύτερο, στον χρωματισμό του κελύφους και μόνον (αρκετά πιο σκούρο).
4). Κελυφωτό κλειστό φιστίκι σε συσκευασία των 25 κιλών, σε ποσοστό 98%, με 2% ανοικτό.
Η ποικιλία της φιστικιάς που καλλιεργούν τα μέλη του συνεταιρισμού μας είναι η  Κοιλαράτη (95%), με μικρά ποσοστά (5%) Νυχάτης και Φουντουκάτης

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.