Eξαιρετική Εμπειρία, Χαρακτήρισαν οι Συμμετέχοντες το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Erasmus

DSCN3703

Eξαιρετική εμπειρία, χαρακτήρισαν οι 10 συμμετέχοντες παραγωγοί-μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κελυφωτό Φυστίκι Μώλου-Θερμοπύλες, το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης Erasmus + με κωδικό 2019-1-EL01-KA102-0612013 και τίτλο: «Eco friendly innovations in Pistachio production»  στη Σικελία από 3-9/11/2019, κατά την εσπερίδα διάδοσης των αποτελεσμάτων, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14/12/2019, στο Μώλο Φθιώτιδας.

Οι συμμετέχοντες στην κατάρτιση έλαβαν το λόγο και αναφέρθηκαν στις καινοτομίες που εφαρμόζουν στις μεθόδους παραγωγής κελυφωτού φυστικιού οι παραγωγοί και  στην τυποποίηση οι μεταποιητές στη Σικελία (Palermo/Bronte). Τόνισαν δε, τη διαφορετικότητα της εργασιακής κουλτούρας που τις διακρίνει και σχολίασαν θετικά πώς το κελυφωτό φυστίκι έχει  ουσιαστικά “οικοδομήσει” το  city brand name στο Bronte της Σικελίας. Παράλληλα, εξέφρασαν το αίτημα να υλοποιηθεί αντίστοιχο πρόγραμμα στο μέλλον, έτσι ώστε να έχουν την ευκαιρία να επιμορφωθούν περισσότεροι παραγωγοί. Ακόμα, δεσμεύτηκαν να διαδώσουν, σε όσο το δυνατό περισσότερους συναδέλφους, τις γνώσεις που έλαβαν αυτές τις 7 ημέρες, που διήρκησε η κινητικότητα κατάρτισης. Ακολούθησε η απονομή των Europass mobility στους συμμετέχοντες και οι μαρτυρίες τους από την κατάρτιση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι συμμετέχοντες, παραγωγοί – μέλη του Συνεταιρισμού και άλλοι ενδιαφερόμενοι.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμού Κελυφωτό Φυστίκι Μώλου-Θερμοπύλες επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά, όλους όσους υποστήριξαν το έργο αυτό, ανάμεσά τους και το ΚΑΠΗ ΜΩΛΟΥ για την παραχώρηση χρήσης αίθουσας για την εσπερίδα διάδοσης των αποτελεσμάτων.

Αρωγός  και συμπαραστάτης στην ποιοτική υλοποίηση του χρηματοδοτούμενου από την Ε.Ε. προγράμματος κατάρτισης, είναι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών-Εθνικός Φορέας διαχείρισης  των προγραμμάτων Erasmus + στην Ελλάδα.

Για τον Συνεταιρισμό

Ο Πρόεδρος

Βασίλειος Ζυγομήτρος

View the embedded image gallery online at:
https://fistikimolou.gr/el/ta-nea-mas#sigProId7cac0c04a7

2ο Δελτίο Τύπου ΑΣ ΜΩΛΟΣ 11 2019

2019 002

Σε τροχιά υλοποίησης το πρόγραμμα κατάρτισης των 15 συμμετεχόντων, του Αγροτικού Συνεταιρισμού κελυφωτό φυστίκι Μώλου –Θερμοπύλες, που βρίσκονται αυτές τις μέρες στη Σικελία της Ιταλίας, στο πλαίσιο της υλοποίησης του  προγράμματος Erasmus plus, με κωδικό σχεδίου  2019-1-EL01-KA102-061213 και τίτλο:ECO friendly innovations in Pistachio Production

Περισσότερα...

ECO friendly innovations in Pistachio production

3 logos

Ο  Αγροτικός Συνεταιρισμός Κελυφωτό Φιστίκι Μώλου- Θερμοπύλες σας προσκαλεί στην 1η συνάντηση προετοιμασίας των συμμετεχόντων στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα  επαγγελματικής κατάρτισης, ERASMUS +, VET- KA1, με τίτλο :  

Περισσότερα...

ECO friendly innovations in Pistachio production - 2η συνάντηση

3 logos

Ο  Αγροτικός Συνεταιρισμός Κελυφωτό Φιστίκι Μώλου- Θερμοπύλες σας προσκαλεί στην 2η συνάντηση προετοιμασίας των συμμετεχόντων στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα  επαγγελματικής κατάρτισης, ERASMUS +, VET- KA1, με τίτλο :  

Περισσότερα...

ECO friendly innovations in Pistachio Production

ECO friendly innovations in Pistachio Production

Υπογράφηκε η σύμβαση για την υλοποίηση του εγκεκριμένου χρηματοδοτούμενου σχεδίου Erasmusplus του  Α.Σ. ΚΕΛΥΦΩΤΟ ΦΥΣΤΙΚΙ ΜΩΛΟΥ-ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ, με κωδικό σχεδίου: 2019-1-EL01-KA102-061213 και τίτλο:

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

pist

Λαμβάνοντας υπόψη :

  1. Τη Νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία του ΑΣ Μώλου.

2.Το έγγραφο του δικαιούχου φορέα, περί αποδοχής Υλοποίησης του εγκριθέντος χρηματοδοτούμενου Σχεδίου κινητικότητας KA1 VET με Τίτλο:  “ECO friendly innovations in Pistachio Production και κωδικό: 2019-1-EL01-KA102-061213

3.Την από 18/7/2019 υπογραφείσα σύμβαση επιχορήγησης του σχεδίου, μεταξύ του ΙΚΥ και του Συνεταιρισμού.

Περισσότερα...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Ο Α.Σ. ΜΩΛΟΥ καλεί τους παραγωγούς –μέλη του ή /και το προσωπικό αυτών να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ  ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΩΝ ΚΕΛΥΦΩΤΟΥ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ, KATA ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 3-9/11/2019 ΣΤΟ ΠΑΛΕΡΜΟ ΚΑΙ ΜΠΡΟΝΤΕ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

Περισσότερα...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ

 DSCN8350

Ο Συνεταιρισμός μας ιδρύθηκε για την όσο το δυνατόν πολύπλευρη & καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των μελών του, αλλά και των συνεργαζόμενων παραγωγών, στον καλύτερο δυνατό βαθμό (από πλευράς αγοράς εφοδίων, εγκρίσεων απαραίτητων φυτοφαρμάκων, συμβουλών και οδηγιών πάνω στην καλλιέργεια της φιστικιάς και τέλος την καλύτερη διάθεση του προϊόντος μας).
Στόχος της επιστολής αυτής είναι να ενημερώσει τους φιστικοπαραγωγούς των γύρω νομών σχετικά με την δυνατότητα απλής συνεργασίας μαζί μας, ή και εγγραφής στην Οργάνωση Παραγωγών μας.

Περισσότερα...

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις μας

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου συνοδευόμενος από τους βουλευτές Φθιώτιδας, κ.κ. Καραναστάση Απόστολο και Μιχελή Αθανάσιο, επισκέφθηκε χθες τις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Κελυφωτό Φιστίκι Μώλου – Θερμοπύλες» στην Βιομηχανική Περιοχή Λαμίας στο πλαίσιο περιοδείας του στον νομό Φθιώτιδας.

Περισσότερα...

LIFE AgroStrat «Αειφόρες στρατηγικές για τη βελτίωση σοβαρά υποβαθμισμένων αγροτικών περιοχών»


Σε μια ενδιαφέρουσα ημερίδα στο συνεδριακό κέντρο του Κάστρου της Λαμίας παρουσιάστηκαν τα δύο σημαντικά επιτεύγματα του έργου LIFE Agrostrat για την περίοδο 2012 -2017 με τίτλο «Αειφόρες στρατηγικές για την βελτίωση σοβαρά υποβαθμισμένων περιοχών: το παράδειγμα της καλλιέργειας κελυφωτού φυστικιού».

Περισσότερα...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.