There is no translation available.

DSCN3703

Eξαιρετική εμπειρία, χαρακτήρισαν οι 10 συμμετέχοντες παραγωγοί-μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κελυφωτό Φυστίκι Μώλου-Θερμοπύλες, το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης Erasmus + με κωδικό 2019-1-EL01-KA102-0612013 και τίτλο: «Eco friendly innovations in Pistachio production»  στη Σικελία από 3-9/11/2019, κατά την εσπερίδα διάδοσης των αποτελεσμάτων, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14/12/2019, στο Μώλο Φθιώτιδας.

Οι συμμετέχοντες στην κατάρτιση έλαβαν το λόγο και αναφέρθηκαν στις καινοτομίες που εφαρμόζουν στις μεθόδους παραγωγής κελυφωτού φυστικιού οι παραγωγοί και  στην τυποποίηση οι μεταποιητές στη Σικελία (Palermo/Bronte). Τόνισαν δε, τη διαφορετικότητα της εργασιακής κουλτούρας που τις διακρίνει και σχολίασαν θετικά πώς το κελυφωτό φυστίκι έχει  ουσιαστικά “οικοδομήσει” το  city brand name στο Bronte της Σικελίας. Παράλληλα, εξέφρασαν το αίτημα να υλοποιηθεί αντίστοιχο πρόγραμμα στο μέλλον, έτσι ώστε να έχουν την ευκαιρία να επιμορφωθούν περισσότεροι παραγωγοί. Ακόμα, δεσμεύτηκαν να διαδώσουν, σε όσο το δυνατό περισσότερους συναδέλφους, τις γνώσεις που έλαβαν αυτές τις 7 ημέρες, που διήρκησε η κινητικότητα κατάρτισης. Ακολούθησε η απονομή των Europass mobility στους συμμετέχοντες και οι μαρτυρίες τους από την κατάρτιση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι συμμετέχοντες, παραγωγοί – μέλη του Συνεταιρισμού και άλλοι ενδιαφερόμενοι.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμού Κελυφωτό Φυστίκι Μώλου-Θερμοπύλες επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά, όλους όσους υποστήριξαν το έργο αυτό, ανάμεσά τους και το ΚΑΠΗ ΜΩΛΟΥ για την παραχώρηση χρήσης αίθουσας για την εσπερίδα διάδοσης των αποτελεσμάτων.

Αρωγός  και συμπαραστάτης στην ποιοτική υλοποίηση του χρηματοδοτούμενου από την Ε.Ε. προγράμματος κατάρτισης, είναι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών-Εθνικός Φορέας διαχείρισης  των προγραμμάτων Erasmus + στην Ελλάδα.

Για τον Συνεταιρισμό

Ο Πρόεδρος

Βασίλειος Ζυγομήτρος

Nous utilisons les cookies pour stocker des informations sur votre ordinateur afin de personnaliser et d'améliorer votre expérience de notre site Web.